Pagini

16 iul. 2013

Brăila Strada Mihail Eminescu – Brăila vara în imagini

Brăila Strada Mihail Eminescu

3 comentarii:

  1. A fost considerată cea mai frumoasă stradă a Brăilei, ce strapunge evantaiul planului oraşului, de la vest spre est, dinspre Băragan spre Dunare.
    Pe planul Berroczyn din anul 1834 este numită Rue de Kisseleff, după numele guvernatorului Principatelor Române iar în planul Kuchnowsky din anul 1856 este numită Bucureşti numele străzii indicând direcţia sa principală, păstrat până în anul 1885, când a fost numită Calea Regală.
    În Planul Municipiului Brăila din anul 1929 poartă numele Regele Ferdinand I, schimbat după 1948 în Republicii, iar din 1990 strada a fost fragmentată în doua sectoare: din Piaţa Traian până în Bulevardul Independenţei – se numeşte Mihail Eminescu, de la bulevard la strada Dorobanţilor – 1 Decembrie 1918.

    RăspundețiȘtergere
  2. La cosmelia aia din lemn ( care strica tot aspectul strazii !)am baut acum cativa ani o braga. Dupa aia timp de cateva ore mi-a venit inapoi pe gat un gust de vanilina sau asa ceva. Precis au folosit produse sintetice ca sa produca rapid posirca aia cu numele de braga !

    SANDI

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandi – Nu arată prea bine, mai multe terase de lemn au fost aprobate şi instalate în dorinţa de a reanima această stradă pietonală, considerată în trecut, cea mai frumoasă stradă a Brăilei. Inclusiv panoul informativ este neinspirat amplasat, ca multe alte panouri informative, obturând vizibilitatea. După cum se observă şi în fotografie, “comunitarii” care au câştigat centrul istoric al Brăilei ignoră aceste mici detalii :)

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?