Pagini

16 feb. 2012

Brăila Grădina Mare Casa Memorială Panait Istrati - Brăila primăvara în imagini

Brăila Grădina Mare Casa Memorială Panait Istrati

7 comentarii:

  1. Stiam ca Panait Istrati, era orfan si mama lui era spalatoreasa cu ziua :( O seara frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt, pt. ca a devenit un scriitor f. apreciat (nu la noi, desigur! in Franta si in alte parti :D ) a ajuns sa aiba niste bani bunicei.
      Casa lui (pentru care sora sau verisoara sau nepoata lui, nu mai stiu exact) a facut ceva demersuri spre retrocedare, este cea din dreapta, cum iesi din Gradina Mare spre Bolintineanu :D

      Nu stiu cum s-au soldat demersurile! or fi reusit? N-or fi reusit? O fi primit vreo despagubire in bani? Habar nu mai am...

      Ștergere
  2. @Odorica – Aceasta este “Casa Grădinarului” reconstruită în jurul anului 1900 pe fosta locuinţă a grădinarului ce apre în planul din 1867. În 1984, la centenarul naşterii scriitorului, a devenit “Casa Memorială Panait Istrati” şi au fost expuse obiecte personale, manuscrise, cărţi cu autograf, etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru precizari.Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  4. @Odorica - Nu de multă vreme au fost amplasate câteva panouri de informare în Grădina Mare, cum este şi cel din dreapta imaginii de unde am extras şi eu precizările pentru acest obiectiv. Sunt binevenite însă cele de la intrare sunt neinspirat amplasate întrucât te împiedică să faci o fotografie de ansamblu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hristos a Înviat ! Sărbători fericite !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Corvin - Adevărat a Înviat! Sfintele Paşti cu Fericire!

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?