Pagini

23 nov. 2010

D'ale culturale

Dale Culturale
D’ale Culturale

Bogdan Bărbieru: “mă nasc de fiecare dată acolo unde zâmbesc şi mă sfârşesc la câţiva paşi de locul unde simt durerea”

Bogdan Bărbieru s-a angajat  într-un proiect cultural, ÎNK TÂNĂR ÎNK CITITOR având ca motto “cărţile un remediu pentru suflet”.
În căutarea soluţiei blogul a fost şi probabil continuă să fie modificat, schimbându-se adresa, titlul, descrierea, motto, aspectul, însă dorinţa a rămas aceeaşi, să strângă în acelaşi loc postările legate de cultură, în concret de literatură.

Anecdote: Vitus Jonassen Bering după întemeierea oraşului Petropavlovsk din Kamceatka a pornit într-o expediţie către America de Nord în 1741, în cadrul căreia a cercetat şi sudul peninsulei Alaska.
După descoperirea peninsulei Alaska exploratorii ruşi notează cîteva observaţii: "Aici, noaptea durează o jumătate de an. Este bine să se evite beţiile până dimineaţa, pentru că a doua zi te doare capul vreo trei luni"

6 comentarii:

  1. Imi place initiativa si daca aveti nevoie de suport tehnic, atat cat imi permite timpul, nu ezitati sa cereti.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://societate.wordpress.com/2010/11/23/femeia-in-societate/
    Va invit la comentarii sincere.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andrei Pop - Într-adevăr, este cumplit acest factor, TIMP!
    Eu nu sunt implicat în acest proiect, legăturile mele cu literatura sunt foarte firave, simţindu-mă dator am încercat să ofer o temă ca bannere şi să fac această postare. Dacă nu citeşti o carte poate vezi filmul :)
    Bancuri: Doi şoareci rodeau o peliculă veche de celuluid. Unul dintre ei spune: ”Cartea a fost mai bună decât filmul” :)

    @societate – OK. Tangenţial am alunecat în tema propusă la comentariile de la Scenarii SF

    @amour de jour – Aici pot să spun, ultimul titlu ales al blogului, “ÎNK TÂNĂR ÎNK CITITOR” pentru mine pare un pic derutant, fracturat faţă de conţinut prin această sonoritate “messingero-manelistică” :)
    Nu ştiu ce părere au alţii dar poţi întreba chiar acolo cum ai mai procedat şi altă dată :)

    RăspundețiȘtergere
  4. acuvio, multumesc, am vazut articolul inca de cand l-ai publicat (te am in reader), dar mi-e lene sa scriu. probabil, sunt indragostit. de prea multe (fete, inot, scris, citit). titlu chiar daca are o rezonanta ciudata, atrage, a fost gandit din punct de vedere marketengian. si are o semnificatie: tinerii nu mai citesc carti azi in numar mare (eu si cele 4 persoane care vor scrie, pana acums scriu doar doua), in fine prin titlu si prin proiect in sine vrem sa facem tinerii sa citeasca. vor urma cateva proiecte, asocieri, etc. in plus nu mai este blog, a devenit site, ma aflu in discutii cu un cotidian pentru a ne promova (noi dand articole lor), doar ca mi-e lene sa las de la mine mai mult decat e cazul.
    frumoasa viziunea ta cu d'ale culturale, eu gandisem altfel, după o povestea d'alu tata("Lasa cititul, ca mai trebuie dale de pus pe trotuar!"-urla un maistru la un tanar. raspunsul:"pai, asta fac, pun dale". "Unde?". "Imi pavez drumul cu dale culturale", raspunse tanarul.)maistru cica ar fi fost bunicul, dumnezeu sa il odihneasca.
    ps: verifica mailul intr-o jumatate de ora.
    ps2: sa vezi ce am facut cu poza ta cu badea
    http://stirute.com/ - te duci pe site, jos, unde scrie fotografia zilei şi vezi acolo ceva

    RăspundețiȘtergere
  5. andrei iti multumesc pentru ajutor

    RăspundețiȘtergere
  6. @amour de jour - Mulţumesc, să-i fie de bine lui Mircea Badea :)
    Am observat titlurile prin care ai trecut, "Dale Coolturale", "Dale de cultură", "Dale culturale", de la ele pornind sugerasem eu "D'ale Culturale".
    Aveam dubii şi pentru acel "Interzis Proştilor" de aceea am pus în pachet "Free Access". Tu ştii mai bine. Baftă!

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?