Pagini

21 ian. 2011

Funny photo Traian Băsescu Emil Boc Gabriel Oprea - Recalcularea pensiilor militare - Dezgropaţi, recalculaţi, îngropaţi

Funny photo Emil Boc recalcularea pensiilor militare
Funny photo Traian Băsescu, Emil Boc, Gabriel Oprea - Recalcularea pensiilor militare - Dezgropaţi, recalculaţi, îngropaţi
Pictures Collection: Political funny photos retouch 2011

Bancuri: Un accident în care un autocamion loveşte o căruţă, calul şi căruţaşul fiind răniţi destul de grav.
Un echipaj de poliţie soseşte la faţa locului iar unul dintre poliţişti văzând calul rănit chinuindu-se, într-un acces de milă, îl împuşcă. Se îndreaptă apoi către căruţas, cu pistolul în mână şi îl întreabă:
- Dumneavoastră sunteţi rănit?
- Nu, nu! Doamne fereşte, aşa de bine nu m-am simţit niciodată.

24 de comentarii:

  1. Funny photo retouch: Funny photo Emil Boc Recalcularea pensiilor militare – Dezgropaţi, recalculaţi, îngropaţi

    În baza legii 119/2010, pensionarul militar trebuie să facă o cerere Ministerului Apărării (CMZ) pentru a obţine o adeverinţă cu veniturile lunare pe care să o trimită însoţită de altă cerere tot Ministerului Apărării (DFC) solicitând recalcularea pensiei!
    Din luna ianuarie 2011 dacă nu trimite cererea şi adeverinţa cât şi pentru perioadele lipsă pe care Ministerul Apărării nu le găseşte în arhive să le trimită tot Ministerului Apărării pensionarul primeşte o Decizie de recalculare a pensiei şi o pensie calculată pe baza salariului mediu pe economie urmând să facă o altă cerere Ministerului Apărării (CMZ) pentru căutarea în arhive a perioadelor lipsă şi a obţine o adeverinţă pe care o va trimite cu o cerere Ministerului Apărării (DFC) pentru recalculare. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare una dintre cele douasprezece munci ale lui Asterix si Obelix. Ori o rezolvam cum au rezolvat-o Galii cu Romanii ori n-o mai rezolvam.

    RăspundețiȘtergere
  3. @basescul – Au fost generate nemulţumiri, dezbateri, proteste, procese în rândul şi de către pensionarii militari, individuale sau prin SCMD înfiinţat după interzicerea cumulului pensie-salariu care afecta pensionarii militari disponibilizaţi şi pensionaţi anticipat, la momentul aderării la NATO când trebuia redus numărul lor.
    Neputinţa unei instituţii a statului de a asigura o recalculare, oricum discutabilă, să găsească şi să transforme electronic toate veniturile anterioare ale unui pensionar a fost pasată pensionarului!
    Din ianuarie 2011, calcularea unei pensii care poate fi temporară (până la solicitarea prin cerere şi adeverinţă) sau definitiv acceptată dacă nu soliciţi recalcularea după emiterea deciziei cu noua pensie recalculată, în baza salariului mediu brut pe economie are consecinţe cel puţin interesante.
    Pentru categoria subofiţeri şi maiştri militari poţi primi o pensie mai mare şi cu 20%, iar pentru corpul ofiţerilor aceasta scade, scăderea fiind foarte mare pentru categoria generali. De asemeni scăderi importante apar la pensionarii disponibilizaţi întrucât prin metoda actuală de calculare se reflectă în pensie anii lipsă până la vârsta normală la care ar fi trebuit pensionaţi.

    @Andrei Pop – În funny photo retouch este surprinsă echipa de astăzi aplicând măsurile sau după cum spuneţi, “una din cele douăsprezece munci”. Măsurile împtriva cadrelor şi pensionarilor militari au fost iniţiate de guvernul Emil Boc I, (PDL – PSD+PC). Cred că observaţi astăzi care din partide “plâng de milă” militarilor şi pensionarilor militari :) În ce hal au ajuns politicienii noştri...

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne, ce nebunie!
    Astia au pierdut pedalele.... adica trebuie sa trimita omul o cerere prin care solicita sa-i fie diminuata pensia? Am inteles ca unora li se mareste?
    Cred ca boc si basescu o sa sfarseasca prost daca o tin tot asa..

    Fotoretusul tau e foarte elocvent, lucrat cu o migala incredibila. Numai cat trebuie sa fi selectat la poze, ca sa gasesti expresiile alea pe chipurile personajelor:)

    RăspundețiȘtergere
  5. I-as mai pune lui Bos si barda la brau, iar coasa pe spate... ca sa arate precum soldatul universal, capabil sa rezolve complet situatia.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Karla – Sper că vă aduceţi aminte cum a fost, agitaţia şi cozile la modificările aduse pentru impozitarea drepturilor de autor şi a PFA. Da aşa trebuie procedat, cu adeverinţe şi cereri conform legislaţiei şi acest mecanism eu îl văd criticabil alături de faptul că politicieni din partidele care au iniţiat această lege când erau la guvernare, actualmente, aflaţi în opoziţie, sunt critici şi deplâng umilinţa la care sunt supuşi pensionarii militari.
    Mulţumesc pentru apreciere, am făcut acest Funny photo retouch ca o echipă: gropar, preot, dascăl. Dascălul se mai schimbă în funcţie de măsurile luate :) Ca detaliu amuzant, corpul dascălului, Domnul ministru Gabriel Oprea este de fapt al Domnului Adriean Videanu!

    @Virtualkid - :) Da, “soldatul universal” este o idee de Funny photo retouch se realizează cu mare uşurinţă :)

    RăspundețiȘtergere
  7. "Una dintre cele douasprezece munci ale lui Asterix si Obelix" se refera la primul comentariu, cu lgile si cererile si, intr-un cuvant, birocratia. Imaginea e mai mult de Familia Adams. Cine altcineva ar sarbatori iesirile din sistem.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu trebuie sa ne simtim jigniti cand ceilalti ne ascund adevarul, de vreme ce noi ni-l ascundem adesea noua insine:))

    RăspundețiȘtergere
  9. @Andrei Pop – Da, au născocit un mecanism de tot râsul, dar este oarecum trecut cu vederea în comentarii pentru că cei afectaţi îşi arată nemulţumirea faţă de scăderile reale ale pensiilor, la fel cum se uită ce partide au declanşat această “lege unică a pensiilor”.
    Sigur şi-au greşit cariera, arată bine echipa şi cum spuneam mai poţi schimba dascălul, avem destui :)

    @artistic communism – Nu ştiu la ce te referi cu ce faci asocierea, aşa că nici o jignire. Pentru propriul echilibru psihic nu numai că ascund adevărul, mă mint chiar cu neruşinare. Pe cei din jur îi mint frecvent, prin omiterea adevărului sau cu minciuni preformate :)

    PS Scuze, tot nu m-ai lămurit, dacă luăm cu asalt Palatul Cotroceni, aruncăm cu cocktailuri Molotov sau ce avem la îndemână, incendiem, devastăm, ce urmează, spune-mi şi mie, cu nume prenume cine va prelua puterea şi ce va face?
    Într-un film, i-am uitat numele, cu revoluţia din Mexic, discutând cu un gringo american, un revoluţionar mexican se mira ceva de genul: “Cum, în SUA nu este revoluţie? Păi voi cum vă distraţi?” :)
    Eu la acest moment, nu văd să mai avem decât votul şi modificarea comportamentului. La noi denaturarea votului nu se face la numărare, au apus acele vremuri, se face prin legi preelectorale, apoi presiuni şi mita electorală cu liste, responsabili, până la coloane care merg la vot! Nu uitaţi că în 2000 prin vot a fost învinsă o maşinărie de partid asemănătoare PDL, cea a PSD şi parcă atunci a fost folosit de către Domnul Traian Băsecu sloganul “Nu pot ei fura cât puteţi voi vota!” :)
    Vizionaţi 75 secunde Hoţul şi Prostul şi fiţi un pic atent la ce se aude la staff-ul PDL în noaptea numărării voturilor pentru alegerile prezidenţiale 2009 :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma refeream la sistem şi popor:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Update: Astăzi, la ieşirea dintr-un supermarket Domnul preşedinte Traian Băsescu a declarat despre recalcularea pensiilor militare: “Trebuie aplicată hotărârea Înaltei Curţi.” (ÎCCJ a hotărît oprirea recalculării pensiilor militare)
    Nu înţeleg, preşedintele Romîniei, dacă tot îşi dă cu părerea la ieşirea de la cumpărături de ce nu întreţine un blog să-şi dea cu părerea. Oricum mesajul este al postării “Dezgropaţi, recalculaţi, îngropaţi” :)

    RăspundețiȘtergere
  12. E admin la Cotroceni, nu e deajuns?:))
    Poate dupa ce pleaca de la putere ın copiaza pe İliescu şi ışi trage un blog word-cia-mosad-press:)))

    RăspundețiȘtergere
  13. @artistic communism – Mda, nu m-am prins că astăzi făcea de fapt moderarea comentariilor în calitate de admin de Cotroceni. Altă dată mai dădea un telefon la o emisiune, mai modera comentariile celor cu papion european. Cine ştie, poate câştigă alegerile şi devine preşedintele României Domnul Dan Diaconescu şi trecem la level 2 :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai bine ar caştiga Rotaru sa trecem la cravata de pionier:)ee, ce zici?:))

    RăspundețiȘtergere
  15. @artistic communism - A trebuit să folosesc Google ca să aflu că Domnul Constantin Rotaru este preşedintele noului PCR. Nu am înţeles încă ce propune în afară de “să trăiţi bine”, în ce constă visul său comunist.
    Cum v-am spus în comment, pe propria piele, nu este o fericire să trăieşti într-o dictatură, pe care să o slăveşti de dimineaţa până seara, scormonind pământul în căutarea unui diamant visat de Marele Guzgan, fără alternativă, cu graniţele închise şi temniţele pline.
    O postare mai veche, cu un fragment din 1979 al lui Călin Gruia, Ţara visată, Marele Guzgan, Condamnarea comunismului

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.pcr-romania.com/

    RăspundețiȘtergere
  17. :)
    Bun regasit, tuturor!
    acuvio, ar fi fost cazul sa-l invesmantezi pe ba se scula in straiele de preafericit patriarh!
    Azi ne-a facut inca o demonstratie cu multa hahaiala cu pozitionarea capului la fel de stramba ca intotdeauna!
    Nu inteleg de ce pretindem sa dea legi drepte, cand capul lui are orientarea atat de stramba!

    RăspundețiȘtergere
  18. @artistic communism - Am urmat linkul, denumirea nu a fost acceptată legal, nu există statut, doctrină...

    @andreiradu – este una din ţinutele "de lucru", "de tăvăleală" :)

    Update: După o şedinţă de două ore cu cei implicaţi în recalcularea pensiilor militare, Domnul Traian Băsescu a susţinut o conferinţă de presă prin care a anunţat respectarea hotărârii judecătoreşti şi sistarea procesului de recalculare a pensiilor militare. Ce decizie înţeleaptă de a respecta o decizie judecătorească :) Dezgropaţi, recalculaţi, îngropaţi
    După un copy-paste al pasajului cu Domnii Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu, Domnul Traian Băsescu a identificat două categorii de militari: cei buni, subofiţerii şi maiştrii militari şi cei răi, ofiţerii, generalii, disponibilizaţii. Ne proiectează iarăşi filmul său preferat The Good, the Bad and the Ugly

    RăspundețiȘtergere
  19. @radiowhisper.com - Vlad, mulţumesc pentru comment, promovare şi propuneri.
    Mult succes în realizarea proiectului. Ceea ce pot face pentru a susţine proiectul dumneavoastră este să ascult Radio Wishper - Şoapta ta de muzică şi o postare viitoare pentru promovare. Nu ştiu dacă va fi şi de folos. Multă baftă!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ai fost inspirat şi... ai avut dreptate! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  21. @ifim – Mulţumesc, la acel moment nici nu bănuiam de câte ori se va mai aplica metoda “dezgropaţi, recalculaţi, îngropaţi” în recalcularea pensiilor militare.
    Sunt totuşi curios, pentru a ilustra haosul creat, deşi procesul de recalculare nu este încă încheiat, urmează efectele “legii reparatorii”, care pensionar militar a avut până la acest moment cele mai multe decizii de pensionare în această perioadă, şi numărul acestor decizii, un fel de top al haosului, care poate fi sugestiv pentru oricine, din sistem sau din afara lui :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Interesantă curiozitatea asta a ta. Propune un concurs: Top decizii de pensionare! Eu mă înscriu acum: Am 6, dar mai aştept cel puţin una. Cu toate acestea, cred că mă situez pe la mijlocul clasamentului! :)
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  23. @ifim – Top decizii de pensionare, Top al haosului! Trebuie să mai aflu detalii, am auzit că în Brăila un pensionar militar ar fi primit un număr de decizii de pensionare format din două cifre! Sunt un element uşor de măsurat deşi haosul creat nu se rezumă numai la aceste decizii de pensionare, ştiţi foarte bine.
    Am spus într-un comentariu anterior, uităm repede ce partide şi politicieni ignorând angajamentele din legile anterioare, au iniţiat şi continuat măsurile ce au afectat cadrele militare, active şi în rezervă.

    Eu îl sfătuiam de bine pe dl Traian Băsescu la Statutul cadrelor militare active în rezervă şi retragere
    Dovada. Paşii înapoi făcuţi, mânării în calculul pensiilor, telefoane individuale de la CMZ pentru a afla “starea de spirit”, scrisori personalizate din partea ministrului Apărării, invitaţii de informare la CMZ, sigur cunoaşteţi mai multe :)

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?