Pagini

25 aug. 2012

Komunicat Curtea Constituţională - Funny image Traian Băsescu şi Iosif Vissarionovici Stalin

Funny image Traian Basescu Iosif Vissarionovici Stalin
Komunicat Curtea Constituţională - Funny image Traian Băsescu şi Iosif Vissarionovici Stalin
Funny photos collection: Funny quotes images

Iosif Vissarionovici Stalin: “Nu contează cine şi cum votează, contează cine numără voturile!”
Traian Băsescu: Nu contează cine numără voturile, contează cine invalidează voturile!

Komunicat Curtea Constituţională

Judecătorii Curţii Constituţionale, reuniţi în plen la data de 22 august 2012, luând act de continuarea atacurilor unor autorităţi publice şi mijloace de informare în masă la adresa Curţii Constituţionale, ţinând seama de Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare în care s-a exprimat îngrijorarea faţă de „recenta presiune exercitată de unii membri ai Guvernului român şi de politicieni de rang înalt asupra Curţii Constituţionale” reţinându-se, totodată, că „independenţa sistemului judiciar şi separarea puterilor sunt elementele de bază ale unei societăţi democratice. Pentru a restabili climatul de încredere, toate nivelurile politice din România vor trebui să demonstreze, în lunile următoare, prin acţiunile lor, angajamentul faţă de aceste principii. Comisia va monitoriza îndeaproape evoluţiile în acest domeniu”, au decis să facă un nou apel la autorităţile publice prevăzute în Titlul III al Constituţiei – Parlament, Preşedintele României, Guvernul României, Administraţia publică centrală, Administraţia publică locală, Autoritatea judecătorească, pentru a lua măsuri de oprire a acţiunilor defăimătoare la adresa Curţii Constituţionale.

Aceste acţiuni, cărora li se adaugă, în ultima perioadă, actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii Constituţionale, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine Curţii Constituţionale şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat. Se aduce astfel atingere dispoziţiilor art.147 alin.4 din Constituţie, potrivit cărora deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave asupra stabilităţii instituţionale în România şi asupra imaginii internaţionale a ţării, astfel cum o subliniază şi Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu arătat.

Având în vedere recomandările specifice urgente cuprinse în acest Raport, nevoia de stabilitate instituţională a României, atât în plan intern cât şi internaţional, pentru a evita continuarea deteriorării imaginii ţării şi constatarea de către organismele europene a neîndeplinirii obligaţiilor pe care România le are în calitate de stat membru al Uniunii Europene, Plenul Curţii Constituţionale cere tuturor autorităţilor publice luarea de măsuri pentru respectarea statutului Curţii Constituţionale şi a statutului membrilor acesteia.

Plenul Curţii Constituţionale a României în următoarea componenţă: Augustin Zegrean, preşedintele Curţii; Aspazia Cojocaru; Acsinte Gaspar; Petre Lăzăroiu; Mircea-Ştefan Minea; Iulia Antoanella Motoc; Ion Predescu; Puskas Valentin Zoltan; Tudorel Toader – judecători

Bancuri: Iosif Vissarionovici Stalin ţinea o conferinţă de presă. În timp ce vorbea, în sală, cineva stranută. Opreşte discursul şi întreabă privind pe cei din sală:
- Cine a strănutat?
În sală linişte. Stalin împuşcă primul rând şi repetă întrebarea:
- Cine a strănutat?
Linişte deplină. Stalin împuşcă şi al doilea rând. Înainte de a repeta întrebarea, din sală se ridică un bătrânel, tremurând de spaimă. Stalin zâmbeşte şi spune:
- Sănătate! Să continuăm tovaraşi!

8 comentarii:

  1. Roxana Iordache25.08.2012, 10:29

    Umor amar. Cel mai dur "fotoşop" al tău.Plus că e în sepia, febleţea mea. :)Şi bancul, o, da, bancul ar trebui citit de toţi parlamentarii, mai ales de cei ai USL. Şi luni să-i zică PA.

    Pot prelua şi opera-asta a ta? Promit să-mi iasă şi link-ul, data trecută a rămas pe negru şi n-am avut timp să-l activez - face uneori chestia-asta vulpiţa de foc. :) Firefox, am vrut să zic, dar tu te-ai prins deja.

    RăspundețiȘtergere
  2. ASOCIATIA PENTRU COMBATEREA BASISMULUI SI A INTERVENTIONISMULUI STRAIN IN ROMANIA: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/08/24/asociatia-pentru-combaterea-lui-basescu-si-a-interventionismului-strain-in-romania/.

    (Pentru a accesa linkul, hasurati-l cu albastru, tinand apasat butonul din stanga al mouse-ului. Dati apoi click pe butonul din dreapta si, in sfarsit, pe "Go to Webb Address". Succes!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru posteritate... :)
    Bine scris, bine prezentat, Acuvio. Oare ce ne mai aşteaptă? Întrebare retorică, evident...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Roxana Iordache – O fi umor amar, o fi funny photo retouch, o fi intoxicare dar pe undeva este şi un firicel de adevăr, Curtea Constituţională şi-a ridicat singură poalele’n cap să o vedem în splendoarea ei, Komunicatul nu o ajută să-şi acopere golociunea putredă, urât mirositoare.
    Avocatul Poporului, sună frumos, dar nu am auzit o soluţie, Strada nu poate decât să-şi arate nemulţumirea, nu are şi soluţia, presupusa amânare prin Parlament sau demisia ulterioară a dlui Traian Băsescu nu oferă satisfacţie, trebuie demis, nu se poate accepta să se ofere puterea pe tavă unui preşedinte ilegitim, după câteva scamatorii, trebuie să existe şi o cale democratică pentru a se stopa aşa ceva!

    @Anonim – Un pic mai simplu: Lupta de clasă :)

    @Cristian Lisandru – Oare ce ne mai aşteaptă?
    Sănătate! Să continuăm tovarăşi! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-i inchipui ca purtand aceasta conversatie in iad. Adaugand apoi : "nici nu mai stiu care cui dicta aceasta povata politica" :)
    @Roxana Iordache: dezactivati limitarea aia la comentarii caci nu toti suntem prin wordpress si nu toti vrem chestii gen twiter sau facebook.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Adrian – O discuţie într-adevăr posibilă numai în iad. Ce să mai repet, suntem de tot râsu, am ajuns în situaţia să oferim puterea pe tavă unui preşedinte evident ilegitim şi nu ştim cum se poate ieşi din acest blocaj. Dacă ştia Nicolae Ceauşescu cum se construieşte un “sistem democratic” nu-l mai urnea nimeni :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ceausescu stia perfect chestia cu "sistemul democratic". Numai ca "sistemul democratic" l-a lasat din brate in timp ce pe Basescu a decis sa-l mai tina un pic ... Nu s-a schimbat nimic din mecanismele "democratiei". Suntem inca in faza in care nu putem sa spunem decat ca in bancul ala: "Se cunoaste ca nu esti din Johanesburg!Mai plimb-o!"

    RăspundețiȘtergere
  8. @Adrian – Fixe sau plimbate cele 7.403.836 jeturi ar îneca Curtea Constituţională :)
    Aud din nou vorbindu-se despre schimbări, modernizarea modernizării statului făcută şi clamată de Traian Băsescu, am mai auzit diverse, unele păreau lucruri bune care ulterior au fost uitate, ne-au dat alte teme.

    Mircea Geoană: "Într-un fel, şi-au semnat şi actul de condamnare pentru că este evident pentru mine că la o modificare a Constituţiei, când va fi ea făcută, actualul model de algoritm politic pentru desemnarea judecătorilor la Curte va trebui sa fie înlocuit probabil cu un sistem gen american, unde la Curtea Supremă se judecă atât speţe constituţionale, cât şi speţe de natură civilă sau penală"

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?