Pagini

29 oct. 2011

Paul de România funny photo

Paul de România funny photo
Paul de România funny photo
Pictures Collection: Political funny photos retouch 2011

Paul de România. Cu prilejul "Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai" Paul de România a transmis urările şi mesajul său printr-o "Scrisoare către unchiul meu, fostul Rege Mihai":

"Dragă unchiule,
Asemeni multor români, doresc să vă transmit şi eu, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, "La mulţi ani!", multă sănătate şi puterea de a accepta şi respecta o realitate exprimată astăzi chiar de către dumneavoastră.
Aţi folosit cuvinte mari şi frumoase, unele aşezate interesant, chiar poetic, altele cu tâlc, în nişte fraze care ar trebui să rămână în memoria acestui popor.
Însă, înainte de orice, din sumele anilor pe care v-aţi grăbit să-i socotiţi şi în care spuneţi că aţi servit naţiunea română, trebuie să scădem cei 50 de ani de comunism în care nu aţi făcut nimic pentru acest popor, în afară de a le transmite un "Crăciun Fericit" sau un "Paşte fericit!".
Datorită rădăcinilor germane de Hohenzollerni, familia noastră este cunoscută şi respectată peste tot în lume pentru sinceritatea, corectitudinea, dedicarea, loialitatea, demnitatea şi generozitatea membrilor săi.
Am curajul să declar, cu tristeţe şi regret, că realitatea pe care o trăim noi astăzi nu se datorează eforturilor şi implicării familiei regale! Se datorează acelor copii despre care spuneţi că le-am împrumutat ţara şi cărora trebuie să le-o înapoiem mai bună şi mai frumoasă, mai corectă, mai demnă şi mai respectată.
O familie regală apăsată de un trecut nu foarte onorabil şi încercuită de şacali politici, care nu vor decât să vă folosească în interes de partid, nu are cum să convingă un popor, care şi aşa o duce greu, că ea este un ”simbol al trecutului, o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre”.
Aşa cum a fost şi momentul abdicării, încercarea de a mistifica istoria României prin schimbarea într-un mod total ilegal, a Constituției Regale într-o Republică, în ceea ce priveşte legea salică, probabil datorită lăcomiei unor membri ai familiei, care nu au sânge regal, dar au interese proprii, nu are cum să aducă simpatia şi respectul unei naţiuni.
În numele tatălui meu, fratele dumneavoastră mai mare, pe care l-aţi recunoscut în toate ţările din lume unde aţi avut de recuperat averea pe care v-a lăsat-o bunicul meu, MS Regele Carol al II-lea, mai puţin în România, pentru că aşa v-au dictat cei pe care i-aţi servit timp de 84 de ani, şi în numele fiului meu, Prinţul Carol Ferdinand, vă cer ca acum, în al 90-lea ceas, să ne arătaţi ce înseamnă demnitatea, curajul, loialitatea şi modestia recunoscând şi respectând ADEVĂRUL istoric din care şi dumneavoastră faceţi parte, însă nu aşa cum acest popor minunat ar fi meritat.
Dumnezeu să binecuvânteze România!”

5 comentarii:

  1. Nu sunt “monarhist” şi numai cu argumente afective sau faptul că nu îmi place preşedintele Traian Băsescu, nu am cum să devin.
    Monarhia a apărut la un moment dat preluând puterea într-un anumit spaţiu şi s-a impus prin “pacea regelui”, aducând perioade de linişte, progres, prosperitate faţă de veşnicele confruntări violente ale feudalilor locali. Regulile şi le-au făcut singuri, s-au declarat unşi ai lui Dumnezeu, au schimbat uneori credinţa unui popor după bunul plac când au vrut ei. Marea problemă a fost “ereditatea”, regi “mari” având urmaşi nevolnici. Unii au încercat să rezolve această problemă cu haremul, ajungea la tron cel mai abil după ce îşi măcelarea fraţii, alţii au folosit sistemul “principilor electori”.
    Ulterior, în evoluţie monarhiile au fost înlăturte sau acolo unde au mai rămas, nu mai au nici un fel de putere în decizia politică, un fel de custode de muzeu bine plătit şi cu multe ifose.
    Câţi “nostalgici monarhişti” sunt în Franţa ?

    Incontestabil, regele Mihai este o pagină din istoria noastră, dar adevărul, fără patimi şi interese în jurul familiei regale, se va aşeza abia peste 50-100 ani, acum nu avem decât manipulări şi reacţii afective de o parte sau alta, după interesele momentului.

    Totul a fost conform normelor (normalităţii) de la noi, s-au amestecat cu ”Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai” alături de admiratorii săi sinceri şi “nostalgicii monarhişti” care consideră reinstaurarea monarhiei prin regele Mihai soluţia cea mai bună, dusă la nivel de credinţă, şi cei deveniţi peste noapte după un vis de normalitate “monarhişti” sau din motive numai de ei ştiute, cei nemulţumiţi de Traian Băsescu în postura de preşedinte, cei care joacă la două capete ...
    Domnul Traian Băsescu a dorit probabil calculat, să se manifeste altfel şi să se observe acest lucru. În final unii proaspeţi au preluat acum eticheta de “monarhişti”, sigur în jocul etichetelor electorale va fi folosită cândva, nu ar fi prima oară când se speculează patimile şi spaimele generate de acest subiect pe la noi sau jocul etichetelor. Ultima oară a fost lipită cu măiestrie eticheta “Sorin Ovidiu Vântu” de domnul Mircea Geoană.

    Istoria nu se scrie atât de uşor cum entuziasmaţi cred unii “reconciliere naţională în jurul Monarhului nostru”, alţii meschin prin participarea sau neparticiparea la un jubileu, uitând ce spuneai ieri, azi te pozezi cât mai aproape de regele Mihai şi vorbeşti de normalitate.
    Am ascultat discursul la radio, vârsta, trăirile anterioare, scepticismul, filtrează multe, nu ştiu cine a scris discursul, senzaţia a fost că ascult o cuvântare a lui Nicolae Ceauşescu în Marea Adunare Naţională, iar a doua zi va fi comentată la televizor, la radio, la maşina de spălat, în presă, pe bloguri, în şedinţa de partid, după conspecte, vom dezbate ideeile din aceast “discurs istoric”.
    Probabil aş fi avut aceeaşi senzaţie şi pe alt text, am tot ascultat “discursuri istorice”, greu înghiţi cultul pentru o persoană indiferent de forma de impunere.

    RăspundețiȘtergere
  2. doi ecsroci! şi el şi unchiul Maikal!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta si sugestiva expunere a vietii contemporane expusa in acest funny photo,dar in ceaunul ala ne lasati imaginatia fiecaruia sa fiarba ce vrea?

    RăspundețiȘtergere
  4. Rufele acelea din spate sunt mortale. Iar ceaunul... Bine de tot, Acuvio...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Artistic Communism - Eu mi-am spus opinia în primul comentariu. În principiu am recuperat de fapt comentariile pe care le-am lăsat pe alte bloguri la această temă.

    @Anonim - (Elena) - După “Scrisoare către unchiul meu, fostul Rege Mihai” vă puteţi imagina orice :)

    @Cristian Lisandru - Acum şi familia regală trăieşte în România :)

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?