Pagini

10 dec. 2010

Întâlnire Traian Băsescu Nicolas Sarkozy Funny photo retouch

Funny photo Traian Băsescu si Nicolas Sarkozy
Întâlnire Traian Băsescu Nicolas Sarkozy - Funny photo retouch
Pictures Collection: Political funny photos retouch 2010

The Razvan Zamfir Show în luna noiembrie a postat o fotografie cu Traian Băsescu şi Nicolas Sarkozy la summit-ul NATO de la Lisabona în care Traian Băsescu pare a-l ruga pe preşedintele francez să stea de vorbă şi acesta îl refuză, lansând o provocare: “Ce merge mână-n mână cu mâna lui? … din poza pe care o avem la dispoziţie lipseşte ceva. Ceva din mâna preşedintelui Băsescu. Ceva care ar desăvârşi cadrul. Ceva care – oricât de dureros ar fi pentru toţi românii (sper, totuşi, la un junghi sau două în plus pentru cei care l-au şi votat) – ar reprezenta fix cireaşa de pe tortul diplomaţiei noastre. Bomboana de pe colivă. Colivă a demnităţii, dacă vreţi să fim preţioşi.”
Domnul Dan Voiculescu, care a postat linkul pe blogul său către acest post, rămas cu obsesia şi “onoarea nereperată” a răspuns: “Îţi spun eu răspunsul corect, Răzvan, doar l-am mai văzut în ipostaza asta: o căciulă.”

Bancuri: Un marinar beat pulbere pe o stradă din portul Marsilia. Un trecător îi spune:
- Stiţi că anual mor peste 23000 de francezi, din cauza acoolului?
- Şi ce-mi pasă! Eu sunt român!

Bancuri: Un neamţ ajunge pe aeroport în Paris. Vameşul francez verifică paşaportul şi îl întreabă:
- Ocupation ?
- No, no ... just visiting.

18 comentarii:

  1. Funny photo retouch: “Întâlnire Traian Băsescu Nicolas Sarkozy”
    Am răspuns în noiembrie, la comment pe cele două bloguri implicate în provocare modificând fotografia prezentată în acest Funny photo retouch: “Întâlnire Traian Băsescu Nicolas Sarkozy”
    Indiferent de părerea mea despre Domnul preşedinte Traian Băsescu aici a funcţionat “reflexul de român”, cu toţii ştim bancurile cu “un american, un rus şi un roman”… Eu am optat pentru recuzita “marinărească”, cum scrie şi pe fundal (Ziua Marinei) şi corniţe pentru drăcuşorul ăsta de Nicolas Sarkozy care nu este departe de preşedintele nostru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Update: Domnul preşedinte Traian Băsescu a dorit să elimine speculaţiile şi a intervenit telefonic la B1Tv dând explicaţii asupra imaginilor de la summit-ul NATO de la Lisabona.
    Despre imaginea în care pare a-l ruga pe preşedintele francez Nicolas Sarkozy să stea de vorbă şi acesta îl refuză, a spus că i-a mulţumit lui Nicolas Sarkozy pentru sprijinul Franţei faţă de aderarea României la Spaţiul Schengen: „Aşa a fost scena. El a spus „am o întâlnire, ne vedem mai târziu”, ceea ce am şi făcut. Problema mare este că şi eu şi Sarkozy dăm din mâini mereu”
    Domnul preşedinte Traian Băsescu a oferit explicaţii şi pentru imaginile în care premierul italian Silvio Berlusconi îşi duce mâna la cap, imagini interpretate de presă ca fiind un gest referitor la preşedintele Nicolas Sarkozy: „Discutam cu Berlusconi despre nişte articole, despre nişte informaţii apărute despre el în presă şi spunea “Domne, sunt nebuni!”. Premierul italian nu s-a referit la Sarkozy şi nu s-ar fi referit astfel la un coleg din Consiliul European”

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tare:) Mergea si vreun fulger din ochii ochii lui Sarkozy, la ce privire diabolica are:)) Ideea cu latul de gât si furca e geniala:) mai faina decat aia cu caciula...

    Bancurile sunt super, nu stiu de unde le-ai pescuit, dar ala cu ocupatia e teribil:))

    Cat despre continututl dialogului, s-ar putea nu minta basescul.... daca i-a multumit lui Sarko pentru sprijin (asta e ironia cea mai tare) e foarte posibil ca ala a reactionat ca un taur luat la misto. La cat de orgolios este...
    Si faza cu Berlusconi poate fi credibila...

    RăspundețiȘtergere
  4. Doar asa il poate retine pe Sarkozy :}

    RăspundețiȘtergere
  5. @Karla – Mă bucur că te-a amuzat. La vremea respectivă proprietarii celor două bloguri au preferat “ignore”. Domnului Dan Voiculescu îi înţeleg obsesia şi “onoarea nereperată” în relaţia cu Dl. Traian Băsescu, anecdota cu căciula în mână nu-l avantajează la ce ţeapă a luat. Cel care a lansat provocarea nici măcar nu a răspuns la commentul meu. Aşa am aflat că este mai bine să postezi în propria ogradă. :)
    M-am trezit că am pentru postare un text cam lung, l-am fragmentat şi eu, dar am vrut să fie prezentă şi explicaţia Domnului preşedinte Traian Băsescu.
    Dacă Max este ofensat de imagine şi banc, spune-i că nu suntem încă chit :)

    @basescul – Bine ai revenit! Domnii uită că sunt preşedinţi şi trebuie să se încadreze într-un protocol, ţinută, gestică, limbaj, mesaj, 24 din 24 :)

    RăspundețiȘtergere
  6. sarko inamicul nr.1 al romaniei. cand noi ne bucuram ca scade nr. etnicilor romi, el s-a gasit sa ii dea inapoi

    RăspundețiȘtergere
  7. @bogdan barbieru – Cred că până la acest moment Dl. Nicolas Sarkozy s-a ţepuit, a bătut toba şi a plătit ţiganilor o foarte scurtă excursie, plus bani de buzunar, să-şi viziteze locurile natale :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac bancurile. Mult.
    Imaginea, ca si situatia, e una dintre acelea care ma deranjeaza cel mai tare. Sarkozy e naspa dar are dreptate cand zice ca Romania da prea usor cetatenie moldovenilor. Datul sau nu de cetatenie nu ma intereseaza. E o alegere a Romaniei. Insa, daca alegem sa le dam cetatenie fratiolor nostri de peste Prut, nu mai trebuie sa pretindem sa intram in spatiul shengen. Au alte reguli. Apoi, Romania nu are ce oferi cetatenilor europeni, ceva de care ei sa nu se poata lipsi, nici nu si-a castigat respectul, nici nimic. Nu suntem in masura sa pretindem ceva de la ei, mai ales cand nu aratam nici un interes in a evolua ci doar in a le lua banii si, dupa spusele multora, locurile de munca. Europa nu are nici un folos ca noi suntem in ea si noi ne complacem cu statutul asta de oaspeti care nu mai dau sa plece. Asta-i perceptia, asta-i reactia.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Andrei Pop – Ai dreptate, se poate discuta în multe planuri. Europa nu o avea nevoie de noi dar se folosesc de noi după propriile interese, ne-au sâcâit secole la rând, au cerut sângele nostru, plus caii, vitele, grânele, pădurile, petrolul, etc, ne-au vândut după bunul plac unde li se părea mai avantajos fără ca noi să putem face ceva, apoi ne-au considerat pe noi vinovaţi. Parcă noi, din plictiseală, am hotărât să cedăm teritorii cu români cu tot altora, că nu ne mai place “capitalismul” şi vrem să experimentăm un pic “comunismul”, stilourile lor nu au nici un fel de vină, că doar un stilou nu are conştiinţă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am fost in stare. Am fost lenesi, am fost prosti, am fost milogi. Asa cum spui, au decis stilourile lor, noi eram ca niste sclavi intr-un targ, un bonus de varat intr-un contract pentru ca niciodata nu am avut chef sa sacrificam nimic pentru ceva, ne-am sacrificat de multe ori aiurea, pe promisiuni. Totdeauna am asteptam sa ni se dea, aspteptam sa le fie mila de noi, asteptam recunoastere pentru un trecut pe care nu-l avem pentru ca nu cred o boaba din cartile de istorie. Printre posarile mele cele mai citite gasesti "Romania casatorita cu un alcoolist agresiv". Aia e romania. Acum alcoolistul e Basescu. In trecut au fost altii. Noi am ramas aceias slabi, sclavi, milogi, lenesi... Europa nu se foloseste de noi. Avem la dispozitie o gramada de fonduri cu care sa crestem, sa devenim oameni dar se pare ca nu prea ne intereseaza, iar la nivel de persoane, prea putini stiu unde e Romania pe harta. Ce folos sa aiba ei de la noi. Inchid fabricile in tarile lor si merg in Romania. La unu care castiga (patronul) sunt sute sau chiar mii care pierd in mod direct. Dupa ei, indirect, pierd vanzatorii de haine, mancare, servicii etc., si zona devine din ce in ce mai saraca. Unii au, altii vor avea idea ca ar fi bine ca Romania sa fie anihilata si sa dispara. Sa nu crezi ca sunt foarte culti si breji europenii de rand. Exista deja si cine sa manipuleze aceasta ura, gresit indreptata catre Romania, Bulgaria, Polonia ...

    RăspundețiȘtergere
  11. @Andrei Pop – Am recitit postul tău "România căsătorită cu un alcoolist agresiv"
    Reflexele noastre, ca popor, s-au format în veacuri, suntem un popor mic, care a trebuit să-şi găsească proprile metode de supravieţuire, nu întâmplător căruţele noastre aveau câte o oişte la fiecare capăt, pe drumurile strâmte când se ascundeau în păduri şi munţi schimbau direcţia înhămând caii la celălalt capăt. Vom supravieţui în continuare!

    Generalului german Hans Speidel, care i-a cunoscut pe români camarazi şi adversari, devenit mai târziu comandant al forţelor terestre ale NATO în Europa Centrală, declara ziaristului american Cyrus Sulzberger, dornic să afle care au fost cele mai bune trupe ale Axei, cu excepţia germanilor, se subânţelege :) : ”Românii. Daţi-le şefi buni şi nu veţi găsi trupe mai bune!”

    RăspundețiȘtergere
  12. Din ce in ce mai fine fotoparodiile! Fain

    RăspundețiȘtergere
  13. @andi - Bine ai revenit Miţule, să-ţi traducă bobocul din gazetă: Nu e revuluţie, domnule, e reacţiune; ascultă: „Reacţiunea a prins iar la limbă. Ca un strigoi în întunerec, ea stă la pândă ascuţindu-şi ghearele şi aşteptând momentul oportun pentru poftele ei antinaţionale… Naţiune, fii deşteaptă!" Şi noi dormim, domnule! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum le știi dumneata pe toate, ca un om de Stat! :)
    Noapte bună!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Andi – Mi-am achitat datoria :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Ei as, Max nu e ofensat nici de imagine, nici de orice banc am face pe seama francezilor:)
    Un tip cu simtul umorului, si, ca toti francezii, nu are niciun complex identitar. Adica recunoaste fara nicio retinere defectele natiei sale, petele din istoria tarii sale, bilele si oile negre frantuzesti:) si in plus iubeste Romania si pe români:)

    im izic adesea ca asta ar trebui sa invatam si noi de la francezi: asumarea celor bune si celor rele, fara complexe de inferioritate, care n-au niciun motiv sa existe...

    RăspundețiȘtergere
  17. @Karla – glumeam, încercam o aluzie la isteria de la noi după gag-ul etichetat drept jignitor şi rasist al lui Jonathan Lambert, Le salut roumain: "S'il vous plaît, Messieurs, Mesdames!" :)
    Unii spun că de la francezi ar trebui să învăţăm “ghilotina” :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Update: După declaraţia Domnului preşedinte Traian Băsescu care a exclus printre altele şi locaţia Grivco pentru consultări politice, Domnul Dan Voiculescu cum am mai spus, obsedat şi cu “onoarea nereperată” pentru că a fost aburit, periat şi a luat ţeapă după ce a dat sprijinul necesar actualului preşedinte, revine pe blog la episodul “cu căciula în mână”!
    Ulterior am avut un schimb de opinii pe un blog militant cu @Teodora, care a preluat pentru amplificare acest episod şi consideră lăudabil, de admirat atitudinea domnului senator :)
    Eu nu cred că episodul “cu căciula în mână” este în favoarea sa, că îi poate creşte cota de încredere.
    Nu pot simpatiza o persoană sau acţiunea sa, care arogant sugerează că inclusiv pentru fotoliul de preşedinte al României trebuie să primeşti binecuvântarea sa la Grivco, că reprezintă o putere care poate influenţa modul de votare prin mijloacele de care dispune, că ne poate prosti pe cine să votăm, indiferent că se numeşte Dan Voiculescu sau Sorin Ovidiu Vântu, iar candidatul Traian Băsescu sau Mircea Geoană.

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?