Pagini

27 ian. 2010

Rătăcim 40 ani (4) - Monstrul

Ratacim funny
Rătăcim 40 ani - Monstrul
Rătăcim de 20 ani. Călăuzele or fi având busolă, or fi având hartă? Nu le-am văzut, dar ele spun că da.
Ţinta? Ne-au fluturat-o pe la nas când aveam îndoieli dacă să-i mai urmăm sau nu: “luminiţa de la capătul tunelului” sau “să trăiţi bine”.
Cum ajungem acolo? Ne sugerease moise guran: ne trebuie o “economie puternică, sănătoasă” că pe jos e greu spre imposibil.
Atunci ne-am trezit cu aceste călăuze oferindu-şi mieros seviciile să rezolve chestia asta despre care mai auzisem în basme.
Şi în timp ce se ospătau din omenia noastră, li s-a urcat la cap declarându-se “clasă politică” şi au meşterit un monstru, care reuşea să producă mult râvnita “economie puternică, sănătoasă” doar pentru “clasa politică”.
Noi? Începem să ne luminăm că rătăcim în pustiu dar nu avem curajul nici să concediem călăuzele, pentru că momentan nu avem pe cine angaja după ce le-am verificat competenţa la toate, culoare după culoare, nici să distrugem acest monstru făcut de ei şi asistăm cu gura căscată la spectacolul ce ni se pare a fi o ceartă între călăuze. În acest timp monstrul funcţionează.
Aştept dând mărunt la tastatură, plin de speranţă pentru copiii şi nepoţii mei să vină acea generaţie care poate face asta, să distrugă toate aceste instituţii ipocrite ale călăuzelor, sudate de parcă sunt una, preşedenţie, curte constituţională, parlament, guvern şi să le reclădească pentru a funcţiona în folosul celor ce rătăcesc.
Nu mai e mult până la 40 ani!
Citeşte în continuare: Rătacim 40 ani (1)    Rătăcim 40 ani (2)    Rătăcim 40 ani (3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?