Pagini

21 ian. 2010

Rătăcim 40 ani (2) - Confuzie

Ratacim funny
Rătăcim 40 ani - Confuzie
Primul val din generaţia care ar trebui să clădescă altceva e confuz, şcoala nu a făcut trecerea  la o nouă linie tehnologică pentru a realiza “produsul cultural postcomunism”, a rupt doar prima pagină din manuale cu Ceauşescu, apoi anual au pieptănat bacalaureatul, manualele alternative, salariile profesorilor, iar “produsul cultural” este doldora de falsuri, de la falsul cu Ileana Cosînzeana ce coase la gherghef cât Făt-Frumos se luptă cu balaurul, până la falsul cu “sacrificiul pentru patrie!”.
Cât de derutaţi suntem?
Iau un exemplu, (gasit întâmplător dar special ales pentru @ruhtra ) Tudor Chirilă, care este conştient de puterea sa de influenţă asupra tinerilor, acceptă şi motivează pe blog ideea de şpagă la medici şi o bănuie a fi de 2000 euro/lună. http://tudorchirila.blogspot.ro/2009/11/spaga-la-medic-o-forma-de-sanatate.html
Asistenta, Infirmiera, Brancardierul, Portarul, sunt din sistem, se includ şi ei?
De ce nu ar fi motivată şi pentru funcţionarul prost plătit pe care un pachet de cafea Jacobs îl face să alerge mai iute după ştampile?
Dacă am hotărât că şpaga introdusă la noi de veacuri este ceva câh, care trebuie să dispară, nu putem face asta cu excepţii.
Medicii iau şpagă în inerţie şi sunt convinşi că li se cuvine, iar culmea că găsesc şi susţinători pentru această idee.
Cine i-a învăţat cu şpaga? Comuniştii! Credeţi cumva că dacă Ceauşescu voia să stârpească şpaga la medici nu avea mijloacele pentru reuşită? Prin asta au avut în mână toţi medicii, toţi se simţeau vulnerabili, luai condica de consultaţii şi imediat din listă apăreau 10 declaraţii că au dat un pachet de kent, iar pentru un flagrant cât crezi că trebuia aşteptat? Primul secretar hotăra ce medic trebuie prins pentru a mai da cîte un exemplu din când în când! Ce medici dizidenţi cunoaşteţi? Aţi văzut vreunul într-o coloană protestând? Gata cu medicii! Despre evoluţia "şpaga la medic", unde a ajuns acum, poate altă dată.
Sunt sceptic şi aici, şpaga nu dispare curând asta pentru că suntem ipocriţi atunci când condamnăm şpaga, sună frumos, dar ne folosim de avantajul pe care îl obţii atunci când o foloseşti!
Acum ne plângem şi când dăm şpagă, dar şi când nu reuşim să o dăm! Dacă poliţistul nu-mi ia şpaga mă costă mai mult amenda eventual plus puncte sau suspendare, dacă secretara nu ia şpaga o să fac mai multe drumuri şi o să aştept mai mult, dacă doctorul nu ia şpaga ...
Citeşte în continuare: Rătacim 40 ani (1)    Rătăcim 40 ani (3)    Rătăcim 40 ani (4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?