Pagini

23 oct. 2013

Petrol şi Gaze – Funny photo Adrian Năstase, Răzvan Ungureanu, Victor Ponta

 Petrol şi Gaze – Funny photo Adrian Năstase, Răzvan Ungureanu, Victor Ponta

PETROL ŞI GAZE

Victor Ponta: “Avantajele economice sunt uriaşe. Mi s-a confirmat încă o dată că Statele Unite ale Americii sunt pe cale de a câştiga o mare bătălie în economia mondială prin faptul că folosesc în acest moment resurse mult mai ieftine - gazul Statelor Unite este la o treime faţă de preţul din Europa -, în ultimii ani aproape un milion de noi locuri de muncă au fost create în Statele Unite ale Americii în domeniul exploatării gazelor şi a petrolului de şist şi aflam cu mare invidie - pentru că ştiu că e un subect care în România a generat atâtea probleme sociale şi economice, chiar şi politice - că se construiesc şapte noi combinate de îngrăşăminte chimice, adică ceea ce în România şi în toată Europa se cam închide, tocmai pentru că preţul gazului este deja cel mai competitiv pe plan mondial. Mă gândeam că mi-aş dori ca şi în România să putem să ne păstrăm combinatele de îngrăşăminte, toate acele facilităţi industriale care folosesc gaz, fără a mai avea probleme miniştrii sau cei care aprobă astfel de lucruri, printr-un mod foarte simplu: preţuri mai ieftine”

7 comentarii:

  1. Intrăm în lumea bună a celor independenţi energetic :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut o zicere potrivita situatiei in care ne aflam ca tara: "We live in an era of smart phones but stupid people" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, ajungem la comunicare. Trebuie să ne mai agităm şi noi cu ceva, altfel ne plictisim. În final se vor exploata gazele şi petrolul de şist. Pentru petrol şi gaze se aruncă bombe, pare nimica toată dacă Chevron va explica avantajele şi cumpăra la bucată sau pachet localnicii protestatari din Pungeşti.
    Iarna nu-i ca vara, la guvernare nu-i ca-n opoziţie. De urmărit dacă haraciul şi peşcheşurile cresc după fiecare “pretendent” care încearcă să obţină bunăvoinţa licuricilor mai mari sau mai mici :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Roxana Iordache24.10.2013, 22:04

    O să te caute colegii lor, islamiştii. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Victor Ponta are confirmări neconfirmate, Mihai Răzvan Ungureanu pândeşte ungurenii care au băgat capul în nisip precum struţii şi organizează ambuscade în care cade singur prizonier, iar Adrian Năstase a schimbat pistolul pe un PM, păzându-şi ouăle.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnii au dorit probabil să fie “şeicii petrolului” realizând un amestec exploziv dintre petrol, gaze şi interese americane :)

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?