Pagini

5 feb. 2012

Brăila Cod portocaliu comentat de primarul Aurel Simionescu

Braila Cod portocaliu
Brăila Cod portocaliu comentat de primarul Aurel Simionescu
Funny photos collection: Ştiri funny photos 2012
Foto: Brăila - Piaţa Traian

Aurel Simionescu: „Eu vreau să vă spun că avem zeci de asociaţii care sunt debranşate de foarte multă vreme nu de acuma. Acum a fost impactul ăsta cu gerul năpraznic. Dar sunt foarte multe. Noi avem peste 800 de asociaţii de proprietari şi CET-ul dă agent termic la 400 de asociaţii. Sunt foarte mulţi care au renunţat la acest serviciu din varii motive în timp, dar din păcate, pe o asociaţie de proprietari, unii şi-au asigurat căldura într-o anumită formă, iar alţii nu au deloc. Ştiu pe mai multă lume care nu au de mai multă vreme caldură şi apă caldă.”

Bancuri: Într-o noapte geroasă de iarnă, pe la ora două, cineva bate la geamul unei case. Proprietarul se trezeşte şi deschide geamul. La geam, un bătrân care-i spune:
- Îi tare ger.
- Ştiu.
- Ai nevoie cumva de lemne?
- Nu!
Închide geamul şi se culcă la loc. După o oră, la trei noaptea, iar bate bătrânul la geam.
- Spui că nu ai nevoie de lemne?
- Nuuu!
Închide geamul şi se culcă. Dimineaţa vrea sa facă focul, se duce la magazie şi acolo… nici măcar un lemn!

5 comentarii:

  1. Frumoasa mai e braila pe timp de iarna

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mi-a placut niciodata Braila pe timp de iarna dat fiind ca e orasul armatei mele. Asa ca am facut multa garda la temperaturi la care cadeau ciorile din pom de frig - la propriu.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am fost niciodată la Brăila, poate că se va întâmpla şi asta într-o zi. Aş prefera vara, totuşi. Mi-aş aduce aminte de scrierile lui Fănuş Neagu, unul dintre preferaţii mei. Toate bune, Acuvio!

    RăspundețiȘtergere
  4. Privind fotografia făcută de tine mi-am pus întrebarea:
    Oare de ce toţi îndrăgim acel peisaj unde apare şi o bancă...
    Şi eu am făcut asfel de poze, :)
    Lumina felinarului aduce "codul portocaliu" în fotografia ta, dându-i o şi mai mare expresivitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Bogdan – Brăila, a ajuns un fel de mare cartier muncitoresc de câmpie, nu ştiu cum mai pot fi schimbate lucrurile. Au scos dale şi borduri de granit să le înlocuiască cu prefabricate care imită granitul! Au scos cruci de piatră să facă ring de dans peste morminte în Grădina Mare!

    @ADRIAN – Da, în Brăila au fost şi sunt încă mai multe unităţi militare, probabil mulţi au amintiri legate de Brăila. Păcat de istoria sa, ce soartă a avut.

    @Cristian Lisandru – Acum nu prea există motivaţie, poate când vârsta şi oasele vor cere o cură balneo-fizioterapică la staţiunea Lacul Sărat. Până atunci, o idee, să postez mai multe fotografii :)

    @Gabriela Elena – Poate banca te îndeamnă, “priveşte, stai să-ţi tragi un pic sufletul” sau poate există o explicaţie mai simplă, când încercăm să facem o fotografie cu fragmentele de natură din griul urban, acolo este şi o bancă :)
    Fotografia este mai veche, acum am trecut-o prin photoshop pentru o uşoară tentă de pictură.

    RăspundețiȘtergere