Pagini

24 nov. 2011

Funny photo Angela Merkel Apocalipsa

Funny photo Angela Merkel Apocalipsa
Funny photo Angela Merkel - Apocalipsa
Pictures Collection: Political portraits funny photos retouch

Într-un interviu acordat revistei franceze Lourdes, în iulie 2004, pictorul Arsene Heitz cel care a creat steagul adoptat oficial pe 8 decembrie 1955 de Consiliul Europei, ulterior fiind adoptat de Uniunea Europeană, care a fost înfinţată prin Tratatul de la Maastricht în 1992, povesteşte că s-a inspirat din iconografia catolică în care Madona este înfăţişată deseori pe un fond albastru şi purtând deasupra capului o aureolă din 12 stele aurii şi din câteva versete din Apocalipsă: "În cer s-a arătat un semn mare: o femeie învăluită în soare, cu luna sub picioare şi cu o cunună de 12 stele pe cap."

Bancuri: Un preot şi un cantor stăteau pe marginea unei şosele agitând o pancartă pe care scria: "Sfârşitul e aproape. Căiţi-vă!". Pe lângă ei treceau maşini, şoferii priveau miraţi mesajul dar imediat după fiecare maşină se auzea o bubuitură urmată de o explozie. După o vreme, cantorul întreabă preotul:
- Părinte, nu ar fi mai bine să scriem pe pancartă "Podul din faţă este rupt" ?

5 comentarii:

  1. Una dintre grupările care a contribuit la crearea Uniunii Europene este Mişcarea pan-europeană, înfiinţată în 1923 de Richard Nikolaus, conte de Coudenhove-Kalergi. Astăzi aceasta este condusă de Otto von Habsburg descendent al familiei de Habsbug. Mişcarea pan-europeană avea încă de la început ca ideal construirea unei Europe conservatoare şi catolice. Simbolul acestei grupări era foarte asemănător cu steagul european de astăzi, dar conţinea în plus o cruce roşie cu braţe egale la mijloc. În cartea The Social Order of Tomorrow, publicată în 1959, Otto Habsburg scria: „Acum chiar avem un simbol european care aparţine în mod egal tuturor naţiunilor. Acesta este coroana Imperiului Roman, care încarnează tradiţia lui Carol cel Mare, conducătorul unui Occident unit. Această coroană reprezintă nu doar suveranitatea monarhului, ci şi legăturile dintre autoritate şi popor. Este adevărat, cel care este încoronat este monarhul, dar acesta este un act sacru, prin care el apare ca fiind un reprezentant al poporului. De aceea ar trebui să stabilim de acum încolo în ce măsură şeful statului european, ca protector al legii şi justiţiei europene, nu ar trebui să devină şi un gardian al unui simbol, care, mai mult decât oricare altul, reprezintă suveranitatea comunităţii europene.”

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu ochii la stelele Uniunii Europene şi la bagheta de zână bună, nici nu vezi pistolul... He, he. Bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cristian Lisandru - Un xerciţiu pe tema Uniunea Europeană şi simbolistica sa. Aseară, Moise Guran prezenta două scenarii posibile de spargere a “unităţii şi armoniei”, eu nu cred că ar putea deveni niciunul realitate apropiată, indiferent de declaraţii, probabil făcea şi Moise Guran tot exerciţii în emisiune.
    1. Germania se retrage din zona euro şi trece din nou la marka germană, lăsând restul ţărilor să facă ce cred mai departe, situaţie în care Euro s-ar prăbuşi spectaculos :)
    2. Ţările cu probleme sunt forţate să se retragă din zona euro, rămânâd în această zonă cele fără probleme, Germania, Franţa şi Ţările de Jos, situaţie în care Euro s-ar aprecia spectaculos :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Funny and real... Congrats!

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?