Pagini

20 ian. 2010

Rătacim 40 ani (1) - Jaf

Rătăcim 40 ani - Jaf
Pornind de la exemplul biblic, vom avea ca popor o perioadă de 40 ani în care vom rătăci prin pustiu, până va apare generaţia care va începe să clădească altceva, pentru mine fiind o convingere, pentru că e posibil să nu o pot comenta în Jurnal 2030.
Nu ştiu cum va consemna istoria această perioadă dar ce facem în acestă perioadă de rătăcire?
Ce am făcut şi altă dată, dar bune exemple sunt alte pete istorice, epoca fanariotă sau epoca comunistă care întâmplător o fi avut durata de aproape 45 ani?
JAF.
În epoca fanariotă se jefuia legal în nume personal, ca exemplu Mihail Suţu a venit pe tronul Moldovei înconjurat de 80 de rude şi 800 de prieteni apropiaţi să meargă jaful rapid deoarece timpul acordat fiecărui domnitor era mai scurt decât un mandat actual.
În epoca comunistă s-a trecut tot rapid şi legal la jefuirea românilor ce aveau, dar biciuirea până la cedarea bunurilor nu mai era considerată suficientă, şi au folosit canalul, deportările, închisorile, etc.
După revoluţie tot rapid şi legal, cu nesimţire şi în văzul lumii s-a trecut la jaf, jefuindu-se facil bunurile la care se mima paza şi figura un proprietar amorţit numit Statul Român (cu puţin timp înainte ele fiind numite ale întregului popor!) şi a „poporului” dar pentru că nu mai puteau fi folosite metodele din epocile anterioare pe lângă taxe, impozite, inflaţie au inventat şi ceva rafinat numit Caritas, FNI, etc.
După 20 ani nu prea mai e de furat. Ce facem? Ne împrumutăm, şi furăm, la ce vă foloseşte speranţa? Mai aveţi sufletul ... dar mai sunt 20 ani!
Citeşte în continuare:  Rătăcim 40 ani (2)    Rătăcim 40 ani (3)    Rătăcim 40 ani (4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?