Pagini

11 nov. 2011

Treziţi-vă! Dezbateţi legile! Funny photo Ludovic Orban Crin Antonescu Victor Ponta

Funny photo Ludovic Orban Crin Antonescu Victor Ponta
Treziţi-vă! Dezbateţi legile! Funny photo Ludovic Orban, Crin Antonescu, Victor Ponta
Pictures Collection: Political funny photos retouch 2011

Proiectul de lege iniţiat de Cezar Preda care vizează modificarea şi completarea unor legi privind securitatea naţională, a fost criticat de opoziţie, care doreşte eliminarea unor prevederi care, în opinia reprezentanţilor PSD şi PNL, ar limita drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.
2 Noiembrie 2011 - Preşedintele de şedinţă, deputatul Ioan Oltean, a încercat să scoată legea de pe ordinea de zi pe motiv că nu este prezent iniţiatorul proiectului şi timp de o oră le-a spus deputaţilor că Cezar Preda „este pe drum" şi va ajunge la şedinţă. Deputatul Ludovic Orban l-a acuzat pe Ioan Oltean că a încălcat Regulamentul, care nu condiţionează dezbaterea unui proiect de lege de prezenţa iniţiatorului şi a ameninţat că nu pleacă de la tribună până când nu începe dezbaterea. Ioan Oltean a suspendat lucrările, la reluare disputa continuând, parlamentarii au decis să convoace pentru a doua zi o şedinţă de plen special dedicată acestui subiect.
3 Noiembrie 2011 - Preşedintele de şedinţă Roberta Anastase a constatat că nu este cvorum, în sală fiind prezenţi doar 91 de deputaţi, 249 lipsind de la dezbateri. Deputatul George Scutaru a cerut apel nominal pentru a reverifica cvorumul. După renumărare, s-a constatat din nou că nu este cvorum, în sală fiind prezenţi 106 deputaţi, cvorumul necesar fiind de 166 deputaţi. Astfel proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor şi urmează să fie transmis, spre analiză, Senatului, care este forul legislativ decizional în acest caz.

Bancuri: Un băieţel privea atent la un preot care-şi repara gardul de la grădină.
- De ce mă priveşti aşa de atent, fiule?
- Vreau să aud ce zice un preot când îşi dă cu ciocanul peste degete!

7 comentarii:

  1. Din punctul meu de vedere, este una dintre cele mai reuşite fotografii ale tale. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristian Lisandru - Nu ştiu care este adevărul despre acest proiect de lege, dacă ar limita sau nu drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, am auzit numai strigătul uneia din părţi. Ceva este totuşi putred din moment ce au fost făcute atâtea eforturi pentru a fi adoptat tacit!
    Se hotărâşte viaţa a milioane de oameni fără a se mai dezbate nimic, şi îi plătim acceptabil, prin ordonanţe de urgenţă, legi asumate prin angajarea răspunderii, legi adoptate tacit. Să nu mai pomenim de legile trecute prin fraudă în parlament!
    Nu au importanţă persoanele din funny photo retouch, aici sunt simboluri, mesajul este corect din punctul meu de vedere: Treziţi-vă! Dezbateţi legile!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici lor,nici noua nu ne pasa,natia asta e obisnuita de generatii cu ,ci-o pica,,de ce sa ne complicam...?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim - O fi obişnuită de generaţii cu ci-o pica cum spuneţi, dar şi generaţiile şi “obişnuinţele” se schimbă. Nu trebuie să dezbatem neapărat noi legile. Noi ne mai putem uita în Tabu la pictorialul doamnei Elena Udrea, în Playboy la pictorialul domnului Radu Mazăre, treceţi pe aici zilele următoare. Dar parlamentarii trebuie să facă asta, poate unul din ei mă reprezintă. Dacă nu dezbat din lipsă de cvorum, dacă legile apar strecurate pe sub uşă sau prin fraudă de ce-i mai votăm pe aceiaşi, de ce-i mai plătim?

    RăspundețiȘtergere
  5. Iluzie,nu se schimba nimic,gena purtatoare de ,,corectitudine,,este pierduta,in locul ei a aparut ,,nesimtirea,,
    si din nou iluzie,credeti ca va reprezinta cineva in parlament?ei pe ei si tot neamul lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim (Elena) - Iluzii dar “speranţa moare ultima”. Am lăsat mesajul Treziţi-vă! Dezbateţi legile! pe blogurile Iliescu-Năstase-Ponta, (este prima oară când am ajuns pe blog Iliescu sau Ponta, la Năstase am mai fost, îmi este dator) şi toţi au banat sau şters mesajul din comentariu, probabil considerând acest funny photo retouch ofensator, semn că le pasă :)

    Ludovic Orban: "Deputaţii PD şi PSD i-au făcut un cadou preşedintelui Traian Băsescu de ziua lui. Nu pot să nu remarc faptul că, deşi ieri au fost alături de noi, astăzi în băncile parlamentare, colegii noştri nu au fost prezenți". El a mai spus că la PNL a fost o mobilizare firească, aşa cum există în orice partid şi crede că la "PSD a fost invers, o mobilizare să nu vină la vot."
    Întrebat ce spune despre faptul că Victor Ponta nu a fost prezent, Ludovic Orban a răspuns: "Nu mă provocaţi. Nu pot să vă spun decât că este de acord ca serviciul condus de naşul domniei sale de căsătorie să aibă ofiţeri care să efectueze cercetări penale, pentru că altceva nu pot să vă spun. Absenţa de astăzi din rândul PSD a fost o absenţă nenaturală".

    RăspundețiȘtergere
  7. Aşa cum se întâmplă de fiecare dată când în creuzetul politic se coace o dictatură - drapată în culori optimiste, democratice - întoarcerea la popor este evitată de către cei din conducere. Tocmai de aceea se face în aşa fel încât unele dintre legi (importante de altfel, dacă nu chiar delicate) trec pe neobservate, pentru ca nimeni să nu-şi pună întrebări delicate. Dar să sperăm că ne vom dezmetici, până la urmă...

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?