Pagini

25 feb. 2010

Sigla Dan Voiculescu Funny photo postcard

Funny photo Sigla Dan Voiculescu
Sigla Dan Voiculescu - funny photo postcard
Pictures Collection: Funny photos postcards
Comment: Dan Voiculescu Blog

Bancuri: Un profesor de filosofie stătea în faţa clasei având pe catedră câteva lucruri. Când ora a început, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a întrebat pe studenţi dacă borcanul este plin şi aceştia au convenit că era.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l uşor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingiile de golf. I-a întrebat din nou pe studenţi dacă borcanul era plin iar acestia au fost de acord că era.
Profesorul a luat după aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Nisipul a umplut tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenţi cum stătea treaba iar aceştia au răspuns în cor: "pliiin"!
Profesorul a scos de sub catedră două ceşti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de această dată definitiv. Studenţii au râs.
După ce hohotele s-au domolit profesorul le explică: "Aş dori să înţelegeţi că acest borcan reprezintă viaţa voastră. Mingiile de golf reprezintă lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sănătatea, prietenii şi pasiunile voastre şi dacă totul ar fi pierdut în afară de acestea, viaţa voastră ar fi tot plină."
"Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează pentru voi, serviciul, casa, maşina, iar nisipul e restul lucrurilor mărunte. Dacã veţi începe cu nisipul nu veţi mai avea unde să puneţi mingiile de golf şi pietricelele. La fel şi în viaţă, dacă îţi iroseşti tot timpul şi energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodată timp pentru lucrurile importante pentru tine. Acordã atenţie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacă-te cu copiii, fă-ţi controale medicale periodic, ieşi în oraş la cină, joacă golf, vei avea suficient timp altă dată să faci curat sau să repari cine ştie ce dispozitiv . Ai, în primul rând grijă de mingiile de golf, ele contează cu adevãrat. Stabileste-ţi priorităţile, restul e doar nisip."
Unul dintre studenţi a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele două ceşti de cafea. Profesorul a zâmbit: "Mă bucur că întrebi asta, ele vor doar să arate că oricât de plină ar părea viaţa ta, e loc întotdeauna pentru două ceşti de cafea, împreună cu un prieten."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?